Telefon

+420-602-166- 133

E-mail

marketam@gmail.com

PO - SO

THERAPY CAN BE ALSO PROVIDED IN ENGLISH

Každý z nás jsme to nejspíš zažili, nepříjemnou bolest zad, pálení v krku, bolest svalů po těžkém výkonu, bolest hlavy, zubů nebo zlomené srdce. Někdy to bylo možná tak nepříjemné, že už jsme měli pocit, že to nemůžeme vydržet a ani žádné léky nezabíraly. Žádná bolest není menší nebo větší, prostě je. Protože každý z nás jsme jiný a každý vnímáme a cítíme jinak a máme jiný práh bolesti. Co je pro někoho k nevydržení, jiný si sotva všimne, že je něco v nepořádku. V medicíně rozlišujeme bolest akutní, subakutní nebo chronickou v závislosti na to, jak dlouho trvá. Běžnýmu smrtelníkovi to může být jedno, protože je to pořád bolest.Jedno podstatné jméno ale mají všechny bolesti společné, a tím je varování, že je něco v nepořádku, takový zdvižený palec našeho těla.

Bolest beder

Jedna z nejčastějších bolestí, se kterou se potkávám každý den v ordinaci. Každého z nás ale bolí bedra úplně z něčeho jiného. Sportovec po běhu může mít přetížený sval, který zvedá kyčel, maminka po císařském řezu může mít akutní a citlivou jizvu, která se „přenáší“ do zad, někoho úplně jiného trápí bolest zad, protože má zánět ledvin.

Neexistuje jeden návod, protože každý jsme jiný. Kdyby existoval jeden elixír na všechno, možná bychom si toho zdraví a bezbolestného stavu ani nevážili. Zkuste se mrknout na rady v následujících seznamu a třeba ta jedna konkrétní Vám pomůže ulevit od bolesti beder.

  • Pokud sedíte celý den na židli, zkuste si během dne párkrát protáhnout přetížené svaly podél páteře. Předkloňte se na židli, obejměte zevní kotníky s nádech vytlačujte nahoru ke stropu bedra, s výdechem povolte. Opakujte alespoň 5 krát.
  • Jestli chodíte k fyzioterapeutovi a intenzita moc nepovoluje nebo máte pořád zablokované bederní obratle, je na čase se mrknout na ledviny a položit si jednoduché otázky, zda hlavně v zimě dost odpočíváte, jak často chodíte čůrat, pijete dost vody nebo neřešíte zrovna nějaké partnerské vztahy.
  • Pokud jste čerstvá maminka, kterou trápí bolesti zad a jste po císařském řezu, pravděpodobně Vám tam zůstala nepříjemná jizva, o kterou je dobré se starat. Každý večer po sprše ji velmi lehce promačkejte palcem, aby byla měkká a posunlivá a nedělala neplechu ani v budoucnu.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.