Telefon

+420-602-166- 133

E-mail

marketam@gmail.com

PO - SO

THERAPY CAN BE ALSO PROVIDED IN ENGLISH

Všechno je jednou poprvé, takže i návštěva u fyzioterapeuta je jednou poprvé. Už jste se rozhodli, že vyrazíte na fyzioterapii, ale nevíte, co ta rehabilitace vlastně je.

Možná Vám hlavou lítá plno otázek, jako třeba: „Co si mám vzít s sebou?“ „Týýjo, někdo mě bude pozorovat.“ „Budu se muset svlíkat?“ „Můžu si vzít sportovní kraťasy?“ „Co když to bude bolet?“

Při první návštěvě, potom, co si odložíte boty a podáme si ruku na přivítanou, se posadíme ke stolu a u vody, kávy nebo čaje se pobavíme o tom, s jakým problémem přicházíte, jestli jste měli úraz, jestli berete nějaké léky nebo čím trpí nebo trpěli vaše rodiče. Ptám se důkladně, protože i z našeho rozhovoru lépe odhadneme, cp je hlavní příčinou Vašich obtíží a jak Vám mohu pomoct.

V podstatě je to takový velmi intimní pohovor na začátek, ale nebojte, všechny informace zůstanou v ordinaci.

Potom Vás vyšetřím. Záleží s jakým problémem na rehabilitaci přicházíte, ale většinou je nutné svléknout se do spodního prádla, abychom my, fyzioterapeuti, provedli skutečně komplexní vyšetření.

Na základě úvodní diagnostiky, tedy toho, kde je základní problém, navrhnu léčbu a pustíme se do akce.

Nyní kolem Vás budu poletovat jako včela kolem květu, možná se tvářit zadumaně nebo si mluvit pro sebe. Do toho sahám tady a támhle. NEDĚSTE SE! Nechceme Vás nepříjemně osahávat, potřebujeme si akorát zjistit svalové napětí, postavení vaší pánve nebo se podívat na křivku páteře, aby návštěva fyzioterapie a následná rehabilitace byla co nejúčinnější.

Občas potřebuju, abyste leželi na zádech, pak zas na břiše nebo na boku. Když Vám řeknu : „Tady se opřete nebo tady mi zatlačte.“ A vy hned nebudete vědět, co po vás chci, to je v naprostém pořádku.

Někdy se stane, že Vám rozdám domácí úkoly, vy přjdete domů a pamatujete si sotva polovinu. To je naprosto běžná praxe. Proto je dobré alespoň ze začátku přijít za týden, maximálně za dva, abyste se naučili se svým tělem pracovat správně, když už do celého procesu rehabilitace investujete čas a peníze. Já mám taky svoji osobní fyzioterapeutku, ke které pravidelně docházím na kontroly!

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.