Telefon

+420-602-166- 133

E-mail

marketam@gmail.com

PO - SO

THERAPY CAN BE ALSO PROVIDED IN ENGLISH

Tak schválně! Kolik z nás ví, jak dlouho sedíme před počítačem? 8, 10 nebo 15 hodin? Nemyslím tím čistě jednom práci, ale čas, kdy naše tělo uložíme na tu mega pohodlnou židli, uvelebíme se nebo si dáme nožku přes nožku a už frčíme na autopilota. Hlava maká o sto šest, ale naše tělo tuhne a tuhne. Možná se někdy přesuneme rovnou na gauč nebo do postele. Někteří z nás vyrazí jednou týdně na golf, tenis nebo do posilky, abychom si pořádně zamakali. Je vám to povědomé? Ano, bez nadsázky tohle je život mnoha lidí na této planetě… Bohužel..

Homo sapiens sedavý

Nevím, kdy přesně došlo k tomuto zvratu, možná to všechno šlo ruku v ruce s tím, že jsme kolo vyměnili za auto, supermarkety za rohlík nebo wolt a televizi za netflix. Dříve jsem umírali na nedostatek jídla, nyní umíráme na obezitu. Ale abych nebyla jenom pesimistka, každý z nás máme volbu, co všechno si do našeho života přizveme, a co si z toho přehršle nabídek vybereme.

Jde být aktivní i v kanceláři?

ROZHODNĚ! Chce to jen trochu disciplíny a vytrvalosti. Svým klientům radím, aby vystoupili o zastávku dřív nebo nechali auto o dva bloky dál, než pracují. Podzemní garáže jsou sice fajn, ale ke zdraví to moc nepřispívá. A co zajít za kolegou na druhé straně chodby, než abychom mu psali e- mail? Nemluvě o schodech, které lze vyměnit za výtah. Každý z nás je uvnitř kreativní, co takhle zkusit každý den vymyslet, jak si ten den zvýšit pohyb? Nemusíte po sobě hned chtít, abyste ušli všechny patra, chce to hlavně pravidelnost a vytrvalost!

V kanceláři bez bolesti?

Kolik je 10 minut denně/ 5x týdně za rok? 2600 minut, tedy 43 hodin. To je počet minut, který Vám nezabere v pracovním režimu skoro nic, ale za rok výsledek poznáte. Stačí si ušetřit 10 minut denně. Co takhle si dát malý rituál před prací? Než usednete k počítači, tak si zacvičte základní cviky na hlavu, krk a záda. Nebo před tím, než půjdete na oběd. A co třeba před tím, než opustíte práci? Chce to jen spojit s něčím příjemným.

ANO! Začátky jsou těžké. Ta naše stará, líná opice nic měnit nechce.

ANO! Výstup z komfortní zóny je nepohodlný, protože je tam smrádek, ale teplíčko.

ANO! Chceš něco změnit? Tak makej ! Mentálně i fyzicky!

Chcete skutečně něco udělat a změnit a ne o tom jenom přemýšlet a představovat si v hlavě ty příběhy a představy, jak to bude vypadat, až budu mít fyzičku, až zhubnu???

https://www.naucmese.cz/kurz/video-navod-na-telo-a-v-kanclu-bez-bolesti

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.